Liitteiden toiminnallisuus

Liitteiden käsittely ePalvelu asiointipalveluissa on valinnainen toiminto, joka otetaan tarvittaessa käyttöön. Liitteiden toiminnallisuus on vakioitu ja liitelohko on aina lomakkeen viimeinen osio ennen lähetystoimintoa. Asiointipalvelun käsittelyssä tarvittavat liitteet voidaan nimetä ja listata liitelohkoon. Nimettyjen liitteiden lisäksi lomakkella on mahdollisuus liittää muu liite, johon käyttäjä voi itse kuvata liitteen sisällön.

Sallitut liitetiedostojen tiedostomuodot on rajattu yleisimpiin dokumentti- ja kuvaformaatteihin. Lisäksi liitteiden yhteenlaskettu tiedostokoko saa olla enintään 10 megatavua. Palvelu suorittaa kaikille vastaanotetuille liitteille virustarkistuksen. Liitelohkon nimetyt liitteet voidaan määritellä pakollisiksi ja palvelussa voidaan sallia liitteiden toimitus myöhemmin. Liitteiden myöhemmin toimituksen osalta palvelussa ei oteta kantaa, miten liitteet toimitetaan: paperisena, sähköpostilla vai erillisellä asiointipalvelulla. Valinta ’Toimitetaan myöhemmin’ voidaan tarvittaessa poistaa, jos tätä mahdollisuutta ei haluta tarjota.

Kuva liitetoiminnoista asiointipalvelussa

Liitelohko asiointipalvelussa. Osa liitteistä voidaan määritellä pakolliseksi ja/tai sallia liitteen myöhempi toimitus. Muu liite on aina käytössä, jos liitelohko on otettu lomakepohjaan käyttöön.

Liitteiden käsittely

Liitteet saapuvat kuntaan upotettuna PDF-dokumenttiin siinä tiedostoformaatissa, jossa asiakas on sen lähettänyt. Joissakin integraatioissa liitteet voidaan toimittaa asianhallintajärjestelmään myös erillisenä dokumenttina (Dynasty, M-Files, TWeb). Käyttäjän lisäämät liitetiedostot on listattu dokumentin liite-lohkossa, mutta tiedostonimet eivät toimi linkkeinä liitetiedostoihin. Liitteiden avaaminen riippuu käytetystä PDF-lukijasta tai selaimesta:

Firefox selaimessa liitteet voi avata klemmari-ikonista avautuvasta listasta

Firefox-selaimessa klemmari-ikonia (punaisella ympyrällä korostettu painike) painamalla avautuu lista liitetiedostoista (vihreällä korostettu laatikko). Tuplaklikkaamalla liitetiedoston nimeä liite aukeaa.

Kuva liitelistasta Adobe Acrobat DC:ssä

Adobe Acrobat ja Reader -ohjelmissa klemmari-ikonia (punaisella ympyrällä korostettu painike) painamalla avautuu lista liitetiedostoista (vihreällä korostettu laatikko). Tuplaklikkaamalla liitetiedoston nimeä liite aukeaa.